tisdag 21 februari 2012

Lanttulaatikko/Kålrotslåda

1-1.5 kg  kålrötter
1  gul lök
3 dl vispgrädde
1 msk sirap el honong
1/2 tsk mald ingefära
vipeppar
1 msk salt 1 ägg
riven muskot

Skala och skär kålrötterna i stora bitar och koka dom i lättsaltat vatten under lock tills dom är mjuka.
Hacka löken och bryn den.
Häll av kålrotsspadet och spara den.
Mosa/mixa kålrötterna och löken.
Lägg i sirap/honong, ingefära, salt, och vitpeppar.
Vispa ägget och blanda med grädden. Späd ut med spadet till en lös konsistens ( obs ej rinnig)
Häll massan i ugnsäker form. Lägg i några smörklickar ovanpå och grädda i 1 1/2 tim i 175 grader beroende på hög el låg form.
Lycka till:)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar